Sömnskola

Det är vanligt med sömnsvårigheter, oftast är det inget som du behöver oroa dig för. Men om du sover för lite natt efter natt, blir trött, mår dåligt och fungerar sämre i vardagen, kan du behöva hjälp med att få bättre sömn.

Den vanligaste orsaken till sömnproblem är stress. Vid stress ställer hela nersystemet in sig på vakenhet och du får svårt att varva ned och somna. Sömnen blir ytligare av stress och om du vaknar tidigt på morgonen kan det vara svårt att somna om.

Sömnskolan inleds och avslutas med ett individuellt möte. Vid mötet berättar du om din bakgrund och om hur ditt sömnmönster ser ut. De påföljande sex gruppträffarna leds av en erfaren arbetsterapeut, gruppen består av 5-10 personer. Vid träffarna får du råd om hur du kan förbättra din sömn, du får också diskutera med övriga deltagare och kursledare för att få en större kunskap om sömn och vad som påverkar den. Mellan tillfällena för du en sömndagbok där du kan följa ditt sömnmönster.

Tid: Torsdagar kl. 17.00-18.00

  • Hälsa i Kubik har avtal med Västra Götalandsregionen, ingår i Vårdval Rehab. Detta vårdval innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till
  • Patientbesök individuellt 100 kr. Högkostnadsskydd och frikort gäller.
  • Ej avbokade besök 24 timmar i förväg debiteras med 175 kr, inkl. faktureringsavgift. Gäller även för barn och för dig som har frikort.

Boka tid

Patientbesök till sjukgymnast och arbetsterapeut.

Boka tid

Boka gruppträning

För dig som har aktivt medlemsskap hos oss.

Boka gruppträning