6 september, 2020

Hösten 2020

Covid-19 påverkar fortfarande verksamheten

Är du patient hos oss och känner dig dålig, avboka din bokade tid. Använd koden du har fått via din bokningsbekräftelse per mail, maila oss på info@halsaikubik.se eller ring till oss under våra öppettider.

Öppettider

Från och med 31/8 har vi åter öppet  måndag-torsdag kl. 08.00-19.00, på fredag kl. 8.00-15.00

Ladda ned schemat här:

Utomhusträning

Vi fortsätter  utomhusträning  under hösten

måndagar och onsdagar kl. 10-11.

Vi håller till vid vår handikappentré på baksidan. Max 20 deltagare så att vi får gott om plats mellan oss. Träningen varieras med gympa till musik, stationer för att styrka, balans, rörlighet och kondition. Vi använder enklare redskap så som gummisnoddar, stolar, hantlar m.m. 30 minuters träning till musik och därefter promenad där du väljer svårighetsgrad på promenaden; antingen promenad på slätmark i närområdet eller promenad upp på Safjället där det finns ett motionsspår ca 3 km långt men flera utmanande backar.

Inomhusträning i grupp

Fredag 11/9 kl. 12-12.45 har vi premiär för vår cirkelträning till musik inomhus. Träningen blir en kombination av våra gamla cirkelträningspass och stationsträning för att vi bättre skall behålla avstånden mellan oss.  Vi tränar till musik och använder våra cirkelträningsmaskiner, stegplattor, stolar och sprider ut dem i hela rummet. OBS! Endast 12 deltagare. För att säkerställa att det inte blir för trångt i lokalen före träningspasset ombeds alla deltagare att inte komma för tidigt och att gå direkt i till träningslokalen med cirkelträningsmaskinerna och sätta sig på en stol. Konditionsträning på cykel, gångband m.m. går bra att träna efter träningsgruppen.

Pilatesträning

Från och med september flyttar vi Pilatesträningen till ”Lugna rummet”. Vi minskar deltagarantalet för att hålla avstånd och ökar till två pass efter varandra på förmiddagar tisdag och kvällar torsdag med samma intensitet. Pilates nivå 1 kommer att ligga på förmiddagen på torsdagar kl. 10-10.45

Gymträning

Många har börjat hitta tillbaka till oss men det är gott om plats så vi håller långt avstånd mellan oss. Cyklar, gångband och maskiner står med mellanrum. Mitt på dagen har vi väldigt få besökare mellan 1-5 tränande i gymmet. Det är en bra tid att besöka oss om du tillhör riskgruppen.

§ Om du känner dig frisk – välkommen att träna! Om du känner minsta symtom på sjukdom vänligen stanna hemma.

§ Var extra noggrann med handhygienen.

§ Var extra noggrann med att torka av maskiner, redskap och utrustning med vår desinficeringsvätska när du har använt dem

§ Ta med egen handduk att ligga/sitta på när du tränar

§ Byt gärna om och duscha hemma.

Uppehåll med Mjuka rörelser med ChiBall och vattengympa

På grund av Coronaviruset gör vi uppehåll med vår vattengympa och andra grupper där många av deltagarna tillhör riskgrupperna. Vi planerar för att komma igång med vattengympan med våtväst januari 2021. Du hittar de grupper som fortfarande genomförs på vår bokningssida. Vi har minskat antalet deltagare och spridit ut träningsytan för att minska risken för smittspridning.

Vi på Hälsa i Kubik ser mycket allvarligt på den situation Coronaviruset har skapat. Vi uppmanar våra kunder och patienter att hålla sig uppdaterade genom att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/