9 augusti, 2020

Utomhusträning och Corona

Corona påverkar verksamheten

Är du patient hos oss och känner dig dålig, avboka din bokade tid. Använd koden du har fått via din bokningsbekräftelse per mail, maila oss på info@halsaikubik.se eller ring till oss under våra öppettider.

Utomhusträning

Vi har  utomhusträning hela sommaren:

måndagar och onsdagar kl. 10-11.

Vi håller till vid vår handikappentré på baksidan. Max 20 deltagare så att vi får gott om plats mellan oss. Träningen sker på stationer styrketräning, balansträning, rörlighetsträning och konditionsträning. Vi använder enklare redskap så som gummisnoddar, stolar, hantlar m.m. 30 minuters träning till musik och därefter promenad där du väljer svårighetsgrad på promenaden; antingen promenad på slätmark i närområdet eller promenad upp på Safjället där det finns ett motionsspår ca 3 km långt men flera utmanande backar.

Gymträning

Vi har öppet i gymmet. Det är gott om plats så vi håller långt avstånd mellan oss. Vi har flyttat isär cyklar m.m. I lokalen på tusen kvadratmeter är det sällan mer än fem tränande samtidigt.

§ Om du känner dig frisk – välkommen att träna! Om du känner minsta symtom på sjukdom vänligen stanna hemma.

§ Var extra noggrann med handhygienen.

§ Var extra noggrann med att torka av maskiner, redskap och utrustning när du har använt dem

§ Ta med egen handduk att ligga/sitta på när du tränar

§ Byt gärna om och duscha hemma.

Uppehåll med Mjuka rörelser med ChiBall och vattengympa

På grund av Coronaviruset gör vi uppehåll med vår vattengympa och andra grupper där många av deltagarna tillhör riskgrupperna. Vi planerar för att komma igång med vattengympan med våtväst januari 2021. Du hittar de grupper som fortfarande genomförs på vår bokningssida. Vi har minskat antalet deltagare och spridit ut träningsytan för att minska risken för smittspridning.

Vi på Hälsa i Kubik ser mycket allvarligt på den situation Coronaviruset har skapat. Vi uppmanar våra kunder och patienter att hålla sig uppdaterade genom att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/