Sjukgymnastik

Sjukgymnastik rehabträning med fysioterapeut i gymmet hos Hälsa i Kubik i Mölndal

Sjukgymnastik, eller som det numera heter fysioterapi, hjälper vi dig med för att behandla och minska dina besvär oavsett oavsett om du är idrottsman, motionär eller om du har besvär relaterat till arbetsbelastning, sjukdom eller ålder.

Boka tid

Våra områden

Medicinsk träningsterapi

Denna träningsform har till syfte att stärka, öka rörlighet och ge smärtlindring vid problem i rörelse- och stödjeorganen. Du bokar det som ”Nybesök sjukgymnastik”.

Fotanalys

Vi hjälper dig med dina fotbesvär med en bedömning och ger råd om åtgärder.

Akuttid

Du som plötsligt har fått ont i t.ex. ryggen kan snabbt få hjälp. Vi har ingen drop-in under Coronaperioden. Ring oss istället eller boka ett videomöte!

Ortopedisk Manuell Terapi

Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) är ett internationellt specialistområde inom sjukgymnastiken.

Stresshantering

Människan är en helhet bestående av kropp och själ som är tätt sammanlänkade och helt beroende av varandra. Boka ”Nybesök Kropp & Själ”.

Smärtlindring genom aktivitet

Vid långvarig smärta gäller det ofta att lära sig leva ett bra liv trots besvären. Boka ”Nybesök Träning på recept”.

Artros och artrosskola

Artrosdiagnos ställer vi efter en klinisk undersökning av dina leder.

Läs artikel i GP

Graviditetsbesvär

Råd och träning för dig som är gravid eller nyligen har varit gravid, individuella besök. Missa inte vår MammaHälsa utbildning – nu digitalt!

Akupunktur

Akupunktur har använts inom den kinesiska medicinen i tusentals år.

TENS

TENS är ett hjälpmedel för egenvård utan biverkningar. Välj ”Hjälpmedelsbedömning” när du bokar.

Fysisk aktivitet på recept

Fysisk aktivitet på Recept är ett sätt för dig att få träningshandledning med legitimerad personal under en begränsad period. Boka ”Nybesök Träning på recept”.

Idrottsskada

Vi hjälper dig med rehabilitering av din idrottsskada för att snabbt komma igång med träningen igen.

McKenzie metoden

Mekanisk Diagnostik och Terapi – känd som McKenzie metoden. Boka ”Nybesök vid rygg och nackbesvär”.

Hjärtrehabilitering

Du som har hjärtsjukdom, kranskärlssjukdom, hjärtsvikt eller har genomgått en hjärtoperation är välkommen till oss för rehabilitering efter den inledande rehabiliteringsperioden på sjukhuset. Välj ”Nybesök sjukgymnastik” när du bokar.

Vad innebär sjukgymnastik/fysioterapi?

Sjukgymnastik eller fysioterapi, som det nu heter, är effektiva åtgärder för många besvär. Vi träffar patienter i alla åldrar. All behandling och träning är individuell och särskilt anpassad till dina enskilda behov. Vi har stor erfarenhet av rygg- och nackbesvär, whiplash, “musarm”, axlar, knän, höfter. Vi erbjuder  sjukgymnastik och rehabilitering efter en skada, besvär som ha kommit successivt eller om du har genomgått en operation.

Fysioterapi är också en del av rehabiliteringen vid hjärtbesvär, lungsjukdom t.ex. KOL och vid stressrelaterade besvär så som nedstämdhet och depression.

Vi lägger tillsammans med dig upp en aktiv målinriktad behandlingsplan, som vi sedan utvärderar kontinuerligt. Vi vill gärna vara närvarande i din träning för att ge dig stöd och uppmuntran. Du som patient är delaktig och tar eget ansvar.

När du kommer första gången till sjukgymnasten/fysioterapeuten gör vi en grundlig undersökning. Utifrån det generella smittoläget Covid -19 och generella restriktioner kan vi också träffas via ett videomöte.

Vi baserar behandlingen på vetenskap och beprövad erfarenhet och omfattar manuella åtgärder som traktion, mobilisering, manipulation, muskeltöjning, stabiliseringsträning och/eller anpassad träning i vår träningssal. Ofta blir din behandling en kombination av ovanstående.

Remiss för sjukgymnastik behövs inte

Du behöver ingen remiss för att få vård, men har du fått en remiss av din läkare, vill vi gärna att du tar den med dig. Har du ett muntlig rekommendation besked från din läkare att söka sjukgymnast, vill vi gärna veta vad läkaren heter och när du fick beskedet.

Röntgensvar

Tag gärna med en kopia på aktuella röntgensvar, andra undersökningssvar och medicinlista till ditt första besök hos oss.

Mediciner

Det är värdefullt för oss att veta vilka mediciner du tar. Ta gärna reda på vad de heter och skriv ner — mediciner har ofta krångliga namn som är svåra att komma ihåg.

Högkostnadskort och frikort

Frikort för öppenvård gäller. Den som inte har frikort betalar 100 kronor för varje behandling. Frikort i öppen vård utfärdas när man under en tolvmånadersperiod betalat 1150 kronor inom vårdval rehab läkare eller annan sjukvårdande behandling. Vi utfärdar ditt frikort i e-frikortsystemet. Tänk på att avboka din tid 24 timmar i förväg annars debiteras besöket.

Du kan läsa mer om patientavgifter här.