Artrosskola

Teori och träning för dig med ledbesvär från höft, axel, händer och/eller knä.

Bättre omhändertagande vid artros – BOA är ett nationellt arbetssätt och register som vi medverkar i. Du får med dig träningsprogram som du kan fortsätta att träna hemma.

Artrosskola inom BOA

För att du skall kunna få möjligheten att få sjukgymnastisk träning enligt det nationella riktlinjerna behöver du skrivas in i artrosskolan som består av följande:

Steg 1: Du träffar ansvarig sjukgymnast vid ett individuellt möte för undersökning och genomgång av enkät och ett par tester. Du får med dig ett anpassat hemövningsprogram.

Steg 2: Du deltar vid tre teoritillfällen (obligatoriskt).

Steg 3: Du inleder träning i samråd med ansvarig sjukgymnast och tränar under 6 veckor( 2 ggr/v). Därefter väljer du att fortsätta din träning hos oss med träningskort, på något annat gym eller hemma.

Steg 4: Efter 3 månader träffar du ansvarig sjukgymnast igen vid ett individuellt möte för uppföljningstester.

Steg 5: Efter 12 månader kommer du till oss för ytterligare en uppföljning och du fyller i en enkät som skickas till det nationella registret.

  • Hälsa i Kubik har avtal med Västra Götalandsregionen, ingår i Vårdval Rehab. Detta vårdval innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till.
  • Individuellt besök 100 kr. Högkostnadsskydd och frikort gäller.
  • Ej avbokade besök 24 timmar i förväg debiteras 175 kr. Gäller även för barn och för dig som har frikort.

Om artros

Artros är en vanlig kronisk sjukdom i en eller flera leder. Ofta drabbas knä- och/eller höftleder. Symtomen är bland annat smärta, svullnad och stelhet. Det kan ta upp till 10-30 år innan artrosförändringarna syns på röntgenbilder och risken ökar med stigande ålder. När sjukdomen kommer tidigt beror det ofta på tidigare skada till exempel en idrottsskada.

Ledbesvär kan också orsakas av att muskulaturen runt leden är för svag, övervikt, ensidig belastning och ärftliga faktorer. Om du drabbas av värk i knä och/eller höft, artros, finns en hel del att göra för att må bra och leva det liv du vill. Det finns olika sätt att lindra smärtorna, behålla en så god rörlighet som möjligt och stoppa de skadliga förändringarna i brosk, ben, ledband och muskler.

Boka tid

Patientbesök till sjukgymnast och arbetsterapeut.

Boka tid

Boka gruppträning

För dig som har aktivt medlemsskap hos oss.

Boka gruppträning