Graviditetsbesvär

Råd och träning för dig som är gravid eller nyligen har varit gravid, individuella besök. Missa inte vår MammaHälsa utbildning!

Bokning: Via vår webbokning eller tel: 031-16 97 40

Det är inte ovanligt med besvär under graviditeten. Smärta eller värk runt bäckenlederna i korsryggen och/eller över blygdbenet, ibland med utstrålande smärta över stuss och/eller i benen kan drabba alla gravida. Det kan finnas flera orsaker till dessa besvär. Det är viktigt att veta orsaken till smärtan för rätt insats. Graviditetsrelaterad bäckensmärta är inte farligt för barnet. En del gravida kan få besvär i bröstryggen, ibland med utstrålande smärta över bröstkorgen.

Vi hjälper till mer besvärslindring med t.ex TENS eller akupunktur, råd & information kring orsaken till dina besvär, träningsråd och träning i varmvattenbassäng. Vi säljer också bäckenledsbälten som hjälper många med foglossningsbesvär

Illamående under graviditet kan behandlas hos sjukgymnast med bl a akupunktur, detta görs i samråd med Mödrahälsovården.

Minska besvär med Pilatesträning och individuellt utformad styrketräning

Träning av de djupa musklerna i rygg, mage, bäcken, skuldror och nacke i kombination med andningen. Till grupperna välkomnas även icke gravida att deltaga.

Här finner du mer information om Pilatesträningen.

Klicka här för infoblad om graviditetsbesvär

 

Smärtlindring vid förlossning:

Uthyrning av TENS-femina som använda i smärtlindrande syfte med god effekt under bl a öppnings-skedet. Du kan boka tid för uthyrning av TENS-femina 4 veckor före beräknad förlossning.

Besvär efter graviditeten

De flesta blir helt bra efter förlossning. Om bäckensmärta kvarstår 3-4 månader efter förlossning kan det vara bra att få hjälp av sjukgymnast. Det vanligaste är att muskulaturen behöver bli starkare igen. Även vid nytillkomna besvär i form av smärta runt bäcken och/eller i rygg i samband med eller efter förlossning är du välkommen att kontakta oss. Vårdavtal finns – högkostnadsskydd och frikort gäller.Infoblad om graviditetsbesvär hittar du här

Vi samarbetar med läkare och mödravårdscentraler.

  • Hälsa i Kubik har avtal med Västra Götalandsregionen, ingår i Vårdval Rehab. Detta vårdval innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till
  • Individuellt besök 100 kr. Högkostnadsskydd och frikort gäller.
  • Ej avbokade besök 24 timmar i förväg debiteras 175 kr. Gäller även för barn och för dig som har frikort.