Medicinsk träningsterapi

Denna träningsform har till syfte att stärka, öka rörlighet och ge smärtlindring vid problem i rörelse- och stödjeorganen.

Boka tid

Träningen genomförs med aktiva övningar som anpassas individuellt och doseras att de passar dig. Vikterna är inledningsvis låga med många repetitioner för att öka genomblödningen i vävnaderna vilket ger en snabbare läkningsprocess. Rörelserna banas in och nerv -, muskelsamarbetet optimeras.

Vi använder lätta träningsredskap i början så som gummisnoddar, hantlar, viktmanschetter och bollar. Successivt stegras belastningen med hjälp av träningsmaskiner. Vid muskelarbete sker även en frisättning av kroppens egna smärthämmande endorfiner.

Varje träningstillfälle inleds med uppvärmning t.ex. på motionscykel, gångband eller crosstrainer. Vill du förbättra din kondition förlänger du uppvärmningen till 15-30 min och ökar belastningen så att du blir något ansträngd. Våra träningsmaskiner erbjuder goda möjligheter att ställa in och läsa av intensiteten så att det blir så som du vill ha det.

Bra resultat får du med regelbunden träning, cirka varannan dag. Du kombinerar träningen tillsammans med din sjukgymnast med träning på egen hand hos oss eller med hemövningar.