Vattenträning

Vi hyr in oss i Åbys varmvattenbassäng på morgonen, onsdagar och fredagar. Ny bassäng från och med 23/8 på fredagar.

Vi har möjlighet att fortsätta med vattenträningen i Åby trots planerad ombyggnation under hösten 2019. Sista träningstillfället före sommaruppehållet är fredag 14/6.

Vi utnyttjar vattnets motstånd och du lär dig tekniken för att kunna anpassa motståndet så att det passar dig. Du står eller går på botten med vattenytan upp till bröstet. Ingen simning sker.

Vår träningsgrupp med ”lätt” intensitet passar särskilt för dig med mycket smärta där du i större utsträckning kan välja ditt eget tempo. Djupet på bassängen är här 125 cm

”Medel”-gruppen passar för de flesta. Är du lång d.v.s mer än 175 cm lång, bör du välja passet med djupare dvs 140 cm djup. Den första träningsgruppen på både onsdagar och fredag har vi något mindre djup – 130 cm

Du som är medlem kan via vår hemsidan www.halsaikubik.se boka plats på vattengympan. Klicka på den gröna bokningsknappen ”Boka gruppträning”. Vi har 25 bokningsbara platser (inga drop-in platser). Det går att boka plats tidigast en vecka i förväg fram till en timme före start. Avboka via din avbokningskod, som du får då du bokar din plats, kan du göra fram till två timmar före start. Om du glömmer att avboka din plats kommer du att debiteras 100 kr.

Till hösten startar vi vattenträning i varmvattenbassäng vid Klippan i Vattenkompaniets rehabbassäng på Banehagsgatan 10 fredagar kl. 12.00, 12.45, 13.30 och 14.15 med start 23/8. Åby varmvattenbassäng startar onsdagar den 4/9 kl. 8.00, 8.45 och 9.30. Åbygrupperna gäller under hösten fram till rivning av badet.