Smärtskola

Smärtlindring med fysisk aktivitet är ett framgångsrik medicin. Vår arbetsterapeut och fysioterpeuter hjälper dig att utforma din aktivitet för att du skall få bästa möjliga effekt. Digitalt eller på plats hos Hälsa i Kubik i Mölndal

Minska smärtan med utökad kunskap och fysisk aktivitet | Hälsa i Kubik i Mölndal

Smärtskola

Vi vet idag att vi blir påverkad på många olika sätt av att ha långvarig smärta. I vår patientutbildning får du ta del av vad vi vet idag.

Två tillfällen digitalt onsdagar kl. 16.30-17.30.

Utbildningstillfälle under våren:

Del 1: 15/2  Del 222/2

Del 1: 8/3 kl. 16.30
Del 2: 15/3 kl. 16.30

Del 1: 5/4 kl. 16.30
Del 2: 12/4 kl. 16.30

Del 1: 3/5 kl. 16.30
Del 2: 10/5 kl. 16.30

Del 1: 7/6 kl. 16.30
Del 2: 14/6 kl 16.30

Smärtlindring genom fysisk aktivitet

En mycket bra hjälp är att komma igång med ett fysiskt mer rörligt liv. Fysisk aktivitet kan ha rent smärtlindrande effekter! Motion och träning kan dessutom motverka muskelspänningar som orsakats av smärtan och bidra till att man blir gladare och starkare.

De fysiskt aktiva klarar av mer smärta utan att besväras av den. Man måste inte vara aktiv idrottare och träna hårt för att öka sin smärttolerans på det här sättet – alla får denna positiva effekt av fysisk aktivitet. Dessutom blir man lättare till sinnes av att röra på sig. Långvarig smärta kan vara svår att komma tillrätta med och hitta rörelseglädjen. Ju längre tid man har haft värkbesvär desto mer komplicerat blir det att bli av med dem. Hjärnan får svårt att tolka signalerna från kroppen och känner inte skillnaden mellan att muskler arbetar och att det värker. Långvarig smärta kan påverka smärtsystemet och kan göra att man lättare får ont. Dessutom kan psyket påverkas negativt.

Hur vi hjälper dig

För att bryta den negativa spiralen har vi lagt upp ett program där syftet är att du skall hitta rörelseglädjen och komma igång med regelbunden fysisk aktivitet. Du får prova både individuell träning och gruppträning i olika former. Du kommer bli instruerad av erfarna fysioterapeuter och du kommer också att regelbundet (ca 1 gång/vecka) träffa ”din egen fysioterapeut”. Vid dessa inbokade besök gäller högkostnadsskyddet. Tillgång till gruppträningen sker med träningskort.

Hälsa i Kubik som vårdval

  • Hälsa i Kubik har avtal med Västra Götalandsregionen, ingår i Vårdval Rehab. Detta vårdval innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till
  • Sjukgymnastikbesök 100 kr. Högkostnadsskydd och frikort gäller.
  • Ej avbokade besök 24 timmar i förväg debiteras. Gäller även för barn och för dig som har frikort.

Boka smidigt online!