Styrketräning

Det flesta av oss är i behov av styrketräning. För att vi ska må bra behöver vi använda musklerna mer än vad ett vanligt vardagsliv kräver.

Boka tid

Vanligtvis används vissa muskler flitigt medan andra aktiveras betydligt mindre. Det är också vanligt att man utvecklar sidoskillnader i muskelstyrka vilket kan leda till problem kring t.ex. axlar, rygg och nacke.

Hos oss på Hälsa i Kubik kan vi erbjuda många olika sätt att träna styrka; styrketräning med maskiner, som syns på bilden, hydrauliskt bromsade maskiner från Technogym, dragapparater där det går att ställa in så små viktskillnader som 0,5 kg, fria vikter så som: hantlar 1-25 kg, kettlebell, bulgarian bags, slashpipes, skivstänger med viktskivor upp till 35 kg, gummiband med olika motstånd. Vi använder också kroppen som egen belastning och diverse balansredskap i övningarna för att anpassa dem efter dig och dina behov.

För att få bästa effekt hjälper sjukgymnasten/fysioterapeuten dig att lägga upp ett individuellt program med fokus på den funktionella styrketräningen.