Styrketräning

styrketräning hälsa i kubik

Det flesta av oss är i behov av styrketräning. För att vi ska må bra behöver vi använda musklerna mer än vad ett vanligt vardagsliv kräver.

Styrketräning för att balansera din kropp

Styrketräning behövs för att vi skall må bra då vårt vardagsliv ofta innebär ensidiga rörelsemönster. Vanligtvis använder vi vissa muskler flitigt och andra muskler mindre. Det är också vanligt att man utvecklar sidoskillnader i muskelstyrka. Vi har t.ex. ofta en vana att stå mer på ena benet. Sidoskillnader i styrka kan också bero på någon gammal skada eller besvär från någon led.

Vad erbjuder vi?

Styrketräning kan du variera på flera sätt hos oss på Hälsa i Kubik. Vi har styrketräningsmaskiner och hydrauliskt bromsade maskiner från Technogym. Styrketräningsmaskiner behövs bland annat för att träna styrka i ben och fotmuskler då dessa muskler är starka men kanske inte tillräckligt starka för att det skall fungera med dina kroppsvikt.

Våra dragapparater går att ställa in med så små viktskillnader som 0,5 kg. Fria vikter hittar du i vårt gym så som: hantlar 1-25 kg, kettlebell, bulgarian bags, slashpipes, skivstänger med viktskivor upp till 35 kg.

Styrketräning med gummiband kan vara ett sätt att börja träna upp musklerna kring ett besvärsområde. Främsta syftet är då öka blodcirkulationen i musklerna och bana in rörelsetekniken för att därefter stegra träningen. Vi har olika motstånd i gummibanden som du också kan köpa hos oss.

Vi använder också kroppen som egen belastning och diverse balansredskap i övningarna för att anpassa dem efter dig och dina behov.

För att få bästa effekt av din styrketräning hjälper fysioterapeuten dig att lägga upp ett individuellt program med fokus på den funktionella styrketräningen.

Boka smidigt online!