Träningscenter

Idag är det vetenskapligt belagt att regelbunden fysisk aktivitet och träning är den viktigaste friskfaktorn.

Boka tid

Våra områden

Träningsknuff

En ”knuff” för att utveckla din träning.

Gruppträning 2021 – Corona

Normalt har vi olika grupper både på land och i bassäng, på dagtid och på sen eftermiddagstid. Nu har vi anpassat gruppträningen efter Corona.

Mindfullness

Mindfullness, inställt tillsvidare

Mjuka rörelser med ChiBall

Inställt tillsvidare. Träning med fokus på rörlighet, balans, koncentration och styrka.

Pilates

Pilates är träning för rygg, bäcken, nacke & skuldra. Styrketräning av kroppens inre muskler som hjälper dig att stödja din kropp. Nu även digital Pilatesträning!

Cirkelträning

Cirkelträningen inomhus i grupp är inställd under Coronaperioden. Men du kan träna på egen hand i de sköna maskinerna!

Konditionsträning

Konditionsträning är ett sätt att utveckla sin ork i vardagen och starta kroppens eget ”må bra hormon”

Vattengympa – vi gör uppehåll

Vattengympa med våtväst i Åbys simbassäng – Lilla Åbybadet.  På grund av Coronarestriktioner är vattengympan inställd tillsvidare. Vi siktar på att starta den igen mars 2021.

Styrketräning

Det flesta av oss är i behov av styrketräning. För att vi ska må bra behöver vi använda musklerna mer än vad ett vanligt vardagsliv kräver.

Träningscenter

På vårt träningscenter erbjuder vi många varierade träningsmöjligheter för att träna kondition, styrka, rörlighet och balans. Vi behöver kompensera för vår inaktiva livsstil som under Coronaperioden har blivit än mer stillasittande. För många är fysisk aktivitet en förutsättning för mental hälsa där den fysiska aktiviteten fungerar som ”en åskledare mot stressrelaterade besvär”.

Hälsa i Kubiks träningscenter vill kunna erbjuda ett varierat sätt att träna där regelbundenheten är viktigare än att pressa sig för hårt. På träningscentret organiserar vi tiden så att det alltid finns någon att fråga i gymmet. Vill vill vara närvarande när du tränar!

För äldre kan det handla om att leva ett mer oberoende liv och därmed ”lägga liv till åren” – att kunna njuta av en hög livskvalitet även i hög ålder – då är fysisk aktivitet en mycket effektiv medicin. För att kunna erbjuda träning i grupp för våra äldre har vi utomhusträning tre gånger per vecka.

Vi är slussen till hälsoutveckling för dig som önskar stöd och uppmuntran. När du avslutat din rehabiliteringsperiod hos oss finns möjlighet att bli medlem hos oss och med träningskort ta del av vårt grupputbud och gym.