Träningscenter

Träningscentret är som ett gym men med specifikt utvald träningsutrustning för att kunna erbjuda stor variation och dosering. Handledning sker av legitimerad fysioterapeut och arbetsterapeut i Mölndal hos Hälsa i Kubik

Idag är det vetenskapligt belagt att regelbunden fysisk aktivitet och träning är den viktigaste friskfaktorn. Vi utvecklar din träning på vårt träningscenter.

Våra områden

Gruppträning sommar 2024

Gruppträningsschema våren 2024

 

 

Otränad 50+

För dig som känner dig otränad

Vi hjälper dig i form med korta, roliga och effektiva pass. Ta första steget och kom igång redan idag!

Vattengympa i varmvattenbassäng

Vattengympa i nya Åbybadets varmvattenbassäng i ett separat rum bara för oss.

Styrketräning

Det flesta av oss är i behov av styrketräning. För att vi ska må bra behöver vi använda musklerna mer än vad ett vanligt vardagsliv kräver.

Konditionsträning

Konditionsträning är ett sätt att utveckla sin ork i vardagen och starta kroppens eget ”må bra hormon”

Pilates

Pilates är träning för rygg, bäcken, nacke & skuldra. Styrketräning av kroppens inre muskler som hjälper dig att stödja din kropp. Möjlighet finns till digital anslutning till Pilatesträning!

MultiGympa

MultiGympa

Cirkelträning

Cirkelträning med stolar eller lite tuffare med plattor

Träningscenter

På vårt träningscenter erbjuder vi många varierade träningsmöjligheter för att träna kondition, styrka, rörlighet och balans. Vi behöver kompensera för vår inaktiva livsstil som under pandemin har blivit än mer stillasittande. För många är fysisk aktivitet en förutsättning för mental hälsa där den fysiska aktiviteten fungerar som ”en åskledare mot stressrelaterade besvär”.

Hälsa i Kubiks träningscenter vill kunna erbjuda ett varierat sätt att träna där regelbundenheten är viktigare än att pressa sig för hårt. På träningscentret organiserar vi tiden så att det alltid finns någon att fråga i gymmet. Vill vill vara närvarande när du tränar för att ge dig det stöd som kan behövas!

Fysisk aktivitet är en mycket effektiv medicin för våra äldre som med stöd av individuellt utformad träning kan fortsätta att leva ett oberoende liv och därmed ”lägga liv till åren” och njuta av en hög livskvalitet även i hög ålder.  För att kunna träna tillsammans i grupp och skapa rörelseenergi tillsammans har vi under pandemin utomhusträning tre gånger per vecka. Troligen kommer vi att fortsätta med den då den har blivit mycket populär.

Vi är slussen till hälsoutveckling för dig som önskar stöd och uppmuntran. När du avslutat din rehabiliteringsperiod hos oss finns möjlighet att bli medlem hos oss och med träningskort ta del av vårt grupputbud och gym.

Nu har vi gott om plats i lokalen. observera att vår cirkeltränignslokal är bokad för gruppträning vissa tider. Vill du träna på ege hand med cirkelträningsmaskinerna får du undvika dessa tider. – Se på gruppträningsschemat här

Vill du träna när inte så många andra tränar skall du välja att komma till oss runt lunchtid. mellan kl. 12-15

Tryck här för Sommarschemat 2024