Träningscenter

Träningscentret är som ett gym men med specifikt utvald träningsutrustning för att kunna erbjuda stor variation och dosering. Handledning sker av legitimerad fysioterapeut och arbetsterapeut i Mölndal hos Hälsa i Kubik

Idag är det vetenskapligt belagt att regelbunden fysisk aktivitet och träning är den viktigaste friskfaktorn. Vi utvecklar din träning på vårt träningscenter.

Boka tid

Våra områden

Gruppträning 2021

Nu har vi startat vår gruppträning inkl vattengympa med våtväst på Lilla Åbybadet

 

 

Vattengympa – nu sätter vi igång igen

Vattengympa med våtväst i Åbys simbassäng – Lilla Åbybadet.

Mindfulness

Mindfulness sker på måndagar kl. 16-16.30

Pilates

Pilates är träning för rygg, bäcken, nacke & skuldra. Styrketräning av kroppens inre muskler som hjälper dig att stödja din kropp. Möjlighet finns till digital anslutning till Pilatesträning!

Cirkelträning

Cirkelträningen är igång!  Tisdagar cirkelträning platta och onsdagar cirkelträning stolar

Styrketräning

Det flesta av oss är i behov av styrketräning. För att vi ska må bra behöver vi använda musklerna mer än vad ett vanligt vardagsliv kräver.

Konditionsträning

Konditionsträning är ett sätt att utveckla sin ork i vardagen och starta kroppens eget “må bra hormon”

Mjuka rörelser med ChiBall

Inställt tillsvidare. Successivt kommer vi att återstarta träningsgrupper allt eftersom våra deltagare återkommer. Träning med fokus på rörlighet, balans, koncentration och styrka.

Träningsknuff

En “knuff” för att utveckla din träning.

Träningscenter

På vårt träningscenter erbjuder vi många varierade träningsmöjligheter för att träna kondition, styrka, rörlighet och balans. Vi behöver kompensera för vår inaktiva livsstil som under pandemin har blivit än mer stillasittande. För många är fysisk aktivitet en förutsättning för mental hälsa där den fysiska aktiviteten fungerar som ”en åskledare mot stressrelaterade besvär”.

Hälsa i Kubiks träningscenter vill kunna erbjuda ett varierat sätt att träna där regelbundenheten är viktigare än att pressa sig för hårt. På träningscentret organiserar vi tiden så att det alltid finns någon att fråga i gymmet. Vill vill vara närvarande när du tränar för att ge dig det stöd som kan behövas!

Fysisk aktivitet är en mycket effektiv medicin för våra äldre som med stöd av individuellt utformad träning kan fortsätta att leva ett oberoende liv och därmed ”lägga liv till åren” och njuta av en hög livskvalitet även i hög ålder.  För att kunna träna tillsammans i grupp och skapa rörelseenergi tillsammans har vi under pandemin utomhusträning tre gånger per vecka. Troligen kommer vi att fortsätta med den då den har blivit mycket populär.

Vi är slussen till hälsoutveckling för dig som önskar stöd och uppmuntran. När du avslutat din rehabiliteringsperiod hos oss finns möjlighet att bli medlem hos oss och med träningskort ta del av vårt grupputbud och gym.

Du behöver inte längre boka träningstid i gymmet då restriktionerna har lättats. Vill träna när inte så många andra tränar skall du välja att komma till oss runt lunchtid.

Ladda ner gruppträningsschema