Träningscenter

Träningscentret är som ett gym men med specifikt utvald träningsutrustning för att kunna erbjuda stor variation och dosering. Handledning sker av legitimerad fysioterapeut och arbetsterapeut i Mölndal hos Hälsa i Kubik

Idag är det vetenskapligt belagt att regelbunden fysisk aktivitet och träning är den viktigaste friskfaktorn. Vi utvecklar din träning på vårt tränignscenter

Boka tid

Våra områden

Gruppträning 2021 – Corona

Normalt har vi olika grupper både på land och i bassäng, på dagtid och på sen eftermiddagstid. Nu har vi anpassat gruppträningen efter Corona.

Mindfulness

Mindfulness, inställt tillsvidare.

Mjuka rörelser med ChiBall

Inställt tillsvidare. Träning med fokus på rörlighet, balans, koncentration och styrka.

Pilates

Pilates är träning för rygg, bäcken, nacke & skuldra. Styrketräning av kroppens inre muskler som hjälper dig att stödja din kropp. Nu även digital Pilatesträning!

Cirkelträning

Cirkelträningen inomhus i grupp är inställd under Coronaperioden. Men du kan träna på egen hand i de sköna maskinerna!

Konditionsträning

Konditionsträning är ett sätt att utveckla sin ork i vardagen och starta kroppens eget ”må bra hormon”

Vattengympa – vi gör uppehåll

Vattengympa med våtväst i Åbys simbassäng – Lilla Åbybadet.  På grund av Coronarestriktioner är vattengympan inställd tillsvidare. Vi siktar på att starta den igen mars 2021.

Styrketräning

Det flesta av oss är i behov av styrketräning. För att vi ska må bra behöver vi använda musklerna mer än vad ett vanligt vardagsliv kräver.

Träningsknuff

En ”knuff” för att utveckla din träning.

Träningscenter

På vårt träningscenter erbjuder vi många varierade träningsmöjligheter för att träna kondition, styrka, rörlighet och balans. Vi behöver kompensera för vår inaktiva livsstil som under Coronaperioden har blivit än mer stillasittande. För många är fysisk aktivitet en förutsättning för mental hälsa där den fysiska aktiviteten fungerar som ”en åskledare mot stressrelaterade besvär”.

Hälsa i Kubiks träningscenter vill kunna erbjuda ett varierat sätt att träna där regelbundenheten är viktigare än att pressa sig för hårt. På träningscentret organiserar vi tiden så att det alltid finns någon att fråga i gymmet. Vill vill vara närvarande när du tränar för att ge dig det stöd som kan behövas!

Fysisk aktivitet är en mycket effektiv medicin för våra äldre som med stöd av individuellt utformad träning kan fortsätta att leva ett oberoende liv och därmed ”lägga liv till åren” och njuta av en hög livskvalitet även i hög ålder.  För att kunna träna tillsammans i grupp och skapa rörelseenergi tillsammans har vi under pandemin utomhusträning tre gånger per vecka. Troligen kommer vi att fortsätta med den då den har blivit mycket populär.

Vi är slussen till hälsoutveckling för dig som önskar stöd och uppmuntran. När du avslutat din rehabiliteringsperiod hos oss finns möjlighet att bli medlem hos oss och med träningskort ta del av vårt grupputbud och gym.

Boka smidigt online!

Klicka här för att boka tid i vårt träningscenter.