Hjärtrehabilitering

Hjärtrehabilitering kan du få hjälp med hos Hälsa i Kubik i Mölndal under handledning av erfaren fysioterapeut och arbetsterapeut

Du som har hjärtsjukdom, kranskärlssjukdom, hjärtsvikt eller har genomgått en hjärtoperation är välkommen till oss för rehabilitering efter den inledande rehabiliteringsperioden på sjukhuset. Välj ”Nybesök fysioterapi”” när du bokar.

Hjärtrehabilitering, hur hjälper vi dig?

Vi kan  erbjuda individuell coaching, gruppträning, handledd träning på land och i varmvattenbassäng som en fortsättning på rehabiliteringen du startade på sjukhuset. Efter den sjukgymnastiska träningsperioden med träning 2-3 gånger per vecka har du möjlighet att fortsätta din träning med träningskort hos oss. Hos oss arbetar endast legitimerad personal som finns i träningslokalen under våra öppettider. Som extra trygghet har vi en hjärtstartare på plats.

Hur påverkar fysisk träning?

Fysisk träning vid hjärtrehabilitering har visat sig ha flera positiva effekter såväl fysiska som psykiska. Förbättring av hjärtmuskelkapacitet, blodfetter,blodtryck och koagulationslösande faktorer samt lindring av depression, oro och ångest är några av dem.

Hälsa i Kubik som vårdval

  • Hälsa i Kubik har avtal med Västra Götalandsregionen, ingår i Vårdval Rehab. Detta vårdval innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till
  • Sjukgymnastikbesök 200 kr. Högkostnadsskydd och frikort gäller.
  • Är du yngre än 20 år eller äldre än 85 år betalar du ingen patientavgift.
  • Ej avbokade besök 24 timmar i förväg debiteras. Gäller även för dig som inte betalar patientavgift.

Boka smidigt online!