Hjärtrehabilitering

Hjärtrehabilitering kan du få hjälp med hos Hälsa i Kubik i Mölndal under handledning av erfaren fysioterapeut och arbetsterapeut

Du som har hjärtsjukdom, kranskärlssjukdom, hjärtsvikt eller har genomgått en hjärtoperation är välkommen till oss för rehabilitering efter den inledande rehabiliteringsperioden på sjukhuset. Välj “Nybesök sjukgymnastik” när du bokar.

Boka tid

Hjärtrehabilitering, hur hjälper vi dig?

Under Coronaperioden erbjuder vi främst videomöten. Vi kan i normala fall erbjuda individuell coaching, gruppträning, handledd träning på land och i varmvattenbassäng. Efter den sjukgymnastiska träningsperioden med träning 2-3 gånger per vecka har du möjlighet att fortsätta din träning med träningskort hos oss. Hos oss arbetar endast legitimerad personal som finns i träningslokalen under våra öppettider. Som extra trygghet har vi en hjärtstartare på plats..

Hur påverkar fysisk träning?

Fysisk träning vid hjärtrehabilitering har visat sig ha flera positiva effekter på riskfaktorer, såväl fysiska som psykiska. Förbättring av hjärtmuskelkapacitet, blodfetter,blodtryck och koagulationslösande faktorer samt lindring av depression, oro och ångest är några av dem.

Hälsa i Kubik som vårdval

  • Hälsa i Kubik har avtal med Västra Götalandsregionen, ingår i Vårdval Rehab. Detta vårdval innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till
  • Sjukgymnastikbesök 100 kr. Högkostnadsskydd och frikort gäller.
  • Ej avbokade besök 24 timmar i förväg debiteras. Gäller även för barn och för dig som har frikort.

Boka smidigt online!

Vill du få rådgivning eller veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Boka rådgivning här!