Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Handträning – förbättra rörlighet och styrka

Har du problem med händerna som påverkar din rörlighet och styrka? Hos Hälsa i Kubik erbjuder vi handträning som är anpassad för att minska besvär, särskilt vid artros.

Handträning för artros och andra besvär

Handträning är ett effektivt sätt att hantera obalanser i hand- och fingerleder. Vid tumbasartros, till exempel, kompenserar många för smärtan genom att dra in tummen i handflatan. Detta kan leda till sammandragningar i muskler och senor, vilket i sin tur minskar rörligheten i handen och fingrarna. Men med rätt träning kan vi påverka dessa obalanser och förbättra din handfunktion.

Hur vi på Hälsa i Kubik kan hjälpa dig

  • Individuellt träningsprogram: Vi skapar ett personligt träningsprogram som är anpassat efter dina behov och besvär. Med regelbundna uppföljningar ser vi till att träningen utvecklas och anpassas efter dina framsteg.
  • Förbättrad rörlighet och styrka: Genom specifika övningar hjälper vi dig att återfå rörlighet och styrka i händerna, vilket kan göra stor skillnad i din vardag.
  • Behandling av artros: Många som har artros i knän och höfter upplever också problem med händerna. Forskning visar att handträning kan vara mycket effektivt för att lindra dessa besvär.

Varför är handträning viktigt?

Handträning kan hjälpa dig att minska smärta och förbättra funktionen i dina händer. Det är särskilt viktigt om du har artros eller andra handrelaterade problem. Genom att stärka musklerna och öka rörligheten kan du minska obehag och förbättra din livskvalitet.

Boka en tid för arbetsterapi hos Hälsa i Kubik

Vill du förbättra rörligheten och styrkan i dina händer? Boka en tid för arbetsterapi hos oss. Vi på Hälsa i Kubik hjälper dig att hitta rätt träningsprogram och stödjer dig hela vägen till bättre handhälsa.