Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Behandling av artros – artrosskola hos Hälsa i Kubik

Vad är artros och vilka leder drabbas?

Artros är en vanlig kronisk sjukdom som ofta drabbar leder som knän och höfter, men även andra leder kan påverkas. Vanliga symtom inkluderar smärta, svullnad och stelhet. Om du har ont i knät, ont i höften eller ont i lederna kan det vara tecken på artros. Artrosförändringar i lederna syns ofta inte förrän efter många år, och risken ökar med åldern. Tidiga besvär kan bero på tidigare skador, som idrottsskador.

Orsaker till artros

Artros kan orsakas av svag muskulatur runt leden, övervikt, ensidig belastning och ärftliga faktorer. Men det finns mycket du kan göra för att må bra och leva ett aktivt liv trots artros. Vi på Hälsa i Kubik kan hjälpa dig!

Våra fysioterapeuter hjälper dig

Fysiska övningar för artros

Träffa en fysioterapeut som ger dig specifika övningar för artros som är anpassade för att stärka muskulaturen runt den drabbade leden och förbättra rörligheten. Träning för artros är en viktig del av behandlingen och kan hjälpa till att minska smärta och förbättra funktionen.

Rådgivning och utbildning

Vi lär dig hur du kan hantera din artros på bästa sätt, både i vardagen och genom specifika aktiviteter. Det är viktigt att förstå hur du kan minska belastningen på de drabbade lederna och vilka aktiviteter som är mest skonsamma.

Personligt program

Tillsammans med din fysioterapeut skapar vi ett individuellt program med övningar som passar just dig. Programmet anpassas och uppdateras regelbundet för att se till att du mår bättre och blir starkare. Detta kan inkludera övningar för artros i knän, höfter och andra drabbade leder.

Artrosskola – digitala eller fysiska möten

Vi erbjuder både digitala och fysiska möten i vår artrosskola. Du kan välja att träffa din fysioterapeut via videomöte eller telefon, eller komma till vår mottagning för ett personligt möte. Det går också att kombinera digitala möten med fysiska, beroende på vad som passar dig bäst.

Träning och övningar för artros

Regelbunden träning och specifika övningar för artros är avgörande för att förbättra din livskvalitet. Övningarna anpassas för att minska smärta och förbättra funktionen i de drabbade lederna, vid t.ex. höftledsartros och knäartros.

Boka en tid hos Hälsa i Kubik

Har du artros och vill ha hjälp med att lindra dina besvär? Boka en tid hos Hälsa i Kubik och delta i vår artrosskola. Vi finns här för att hjälpa dig att må bättre och leva ett aktivt liv. Kontakta oss via vår hemsida eller ring oss direkt för att boka din tid.