Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Fysisk aktivitet på recept – träning med professionell vägledning

Fysisk aktivitet på recept (FaR) är ett fantastiskt sätt att få träningshandledning av legitimerad personal under en begränsad period. Hos Hälsa i Kubik hjälper vi dig att komma igång med träning som är anpassad efter just dina behov.

Vad är fysisk aktivitet på recept?

FaR är ett vedertaget arbetssätt för att behandla många sjukdomar och besvär. Genom att få ett recept på fysisk aktivitet får du möjlighet att utveckla och dosera träningen som passar dig bäst. Vi vet att det kan vara svårt att veta vilka övningar som är bäst, vilka som inte är lämpliga och vilken träningsnivå man ska börja på. Därför finns vi här för att hjälpa dig med detta.

Varför är fysisk aktivitet viktigt?

En fysiskt aktiv livsstil har många fördelar och minskar risken för flera sjukdomstillstånd som hjärt- och kärlsjukdomar, typ 2-diabetes och depression. Det är också en viktig del av behandlingen vid tillstånd där man tidigare rekommenderade att avstå från aktivitet, som hjärtsvikt och KOL.

Hur vi på Hälsa i Kubik kan hjälpa dig

  • Personlig träningsplan: Vi hjälper dig att utveckla en träningsplan som är anpassad efter dina individuella behov och mål.
  • Uppföljning: Vi följer din konditionsutveckling noggrant så att du kan se och känna resultaten av dina ansträngningar.
  • Stöd och motivation: Vi finns här för att stötta och uppmuntra dig på vägen mot ett mer aktivt och hälsosamt liv.

Boka en tid för fysioterapi hos Hälsa i Kubik

Vill du få ett recept på fysisk aktivitet och börja din resa mot en mer aktiv livsstil? Boka en tid för fysioterapi hos oss. Vi på Hälsa i Kubik hjälper dig att komma igång med träningen och ger dig den vägledning och support du behöver.