Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Medicinsk träningsterapi – stärk, rör dig bättre och lindra smärta

Medicinsk träningsterapi är en fantastisk träningsform som syftar till att stärka kroppen, öka rörligheten och ge smärtlindring vid problem i rörelse- och stödjeorganen. Hos Hälsa i Kubik anpassar vi träningen efter dina förutsättningar så att du kan få bästa möjliga resultat.

Vad är medicinsk träningsterapi?

Medicinsk träningsterapi innebär aktiva övningar som vi anpassar och doserar för att passa dig. Vi börjar med lätta vikter och många repetitioner för att öka genomblödningen i vävnaderna, vilket påskyndar läkningsprocessen. Efterhand som du blir starkare ökar vi belastningen med hjälp av träningsmaskiner.

Hur vi kan hjälpa dig på Hälsa i Kubik

  • Lätta träningsredskap: I början använder vi gummisnoddar, hantlar, viktmanschetter och bollar. Vi ökar successivt belastningen med träningsmaskiner.
  • Frisättning av endorfiner: Vid muskelarbete frigörs kroppens egna smärthämmande endorfiner, vilket hjälper dig att må bättre.
  • Individanpassad träning: Varje träningstillfälle inleds med uppvärmning på till exempel motionscykel, gångband eller crosstrainer. Om du vill förbättra din kondition kan du förlänga uppvärmningen till 15-30 minuter och öka belastningen så att du blir lite ansträngd.

Vad du kan förvänta dig

  • Regelbunden träning: För bästa resultat rekommenderar vi träning cirka varannan dag. Du kombinerar träningen tillsammans med din fysioterapeut med träning på egen hand hos oss eller med hemövningar.
  • Personlig anpassning: Våra träningsmaskiner erbjuder goda möjligheter att ställa in och läsa av intensiteten så att träningen blir precis så som du vill ha den.

Boka en tid för fysioterapi hos Hälsa i Kubik

Om du vill prova medicinsk träningsterapi för att stärka kroppen, öka rörligheten och lindra smärta, boka en tid för fysioterapi hos oss. Vi på Hälsa i Kubik hjälper dig att komma igång med träningen och nå dina hälsomål.