Pilates – styrka och balans för hela kroppen

Vill du stärka kroppens inre muskler och förbättra din hållning? Då är Pilates något för dig! Välkommen till Hälsa i Kubik i Mönldal för en härlig träningsstund med Pilates.

Vad är Pilates?

Pilates är en träningsform som fokuserar på styrka, balans och rörlighet, särskilt i rygg, bäcken, nacke och skuldra. Vi tränar liggandes i olika positioner, men även i sittande och stående. Pilates hjälper dig att stärka kroppens inre muskler som stöder och stabiliserar din kropp.

Hur går Pilates till?

  • Olika positioner: Vi tränar liggandes, sittande och stående för att arbeta med hela kroppen.
  • Andning och koncentration: Vi använder stillsam bakgrundsmusik för att hjälpa dig hitta koncentrationen i övningarna och arbetar med andningen för att du ska få ut det mesta av träningen.
  • Redskap: De flesta övningarna sker utan redskap, men ibland använder vi Pilatesbollar, gummiband, hantlar och liknande för att variera träningen.

Fördelar med Pilates

  • Stärker inre muskler: Pilates är bra för att stärka de inre musklerna som stöder din kropp.
  • Förbättrar hållningen: Genom att stärka rygg, bäcken, nacke och skuldra får du en bättre hållning.
  • Passar alla: Pilates är en skonsam träningsform som passar alla, även dig som är gravid.

Våra Pilatesgrupper

Vi erbjuder både Pilatesgrupp för nybörjare och fortsättningskurs. Oavsett om du är ny till Pilates eller har tränat ett tag, finns det en grupp för dig.

Boka en tid för träning och friskvård hos Hälsa i Kubik

Vill du prova Pilates och uppleva alla dess fördelar? Boka en tid på vår klinik i Mölndal och kom igång med en träningsform som är både rolig och effektiv. Vi på Hälsa i Kubik ser fram emot att träna med dig!