Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Sömnskola – få hjälp med dina sömnproblem

Har du svårt att sova på grund av stress? På Hälsa i Kubik erbjuder vi en sömnskola där du får hjälp med att hantera dina sömnproblem och förbättra din sömnkvalitet.

Varför har du sömnproblem?

Sömnproblem orsakas ofta av stress. När du är stressad ställer hela ditt nervsystem in sig på vakenhet, vilket gör det svårt att varva ner och somna. Stress kan göra din sömn ytligare och om du vaknar tidigt på morgonen kan det vara svårt att somna om igen.

Hur hjälper vi dig med dina sömnproblem?

I vår sömnskola får du stöd och råd från erfarna arbetsterapeuter för att hantera dina sömnproblem. Så här går det till:

  • Individuella möten: Vi börjar och avslutar sömnskolan med ett individuellt möte där vi går igenom din bakgrund och ditt sömnmönster.
  • Digitala träffar: Mellan de individuella mötena sker träffarna vanligtvis digitalt. Här får du råd om hur du kan minska dina sömnproblem och diskutera med andra deltagare och kursledare.
  • Sömndagbok: Du får föra en sömndagbok där du kan följa din utveckling och se vad som påverkar din sömn.

Sömn och träning

Modern forskning visar att fysisk aktivitet och träning kan påverka din sömn positivt. Träning hjälper till att reglera stresshormoner och förbättra sömnkvaliteten. I vår sömnskola får du stöd för att utveckla din fysiska aktivitet och träning utifrån dina egna förutsättningar.

  • Personligt träningsprogram: Vi hjälper dig att skapa ett träningsprogram som passar dig.
  • Motivation och uppföljning: Vi stöttar dig med motivationsarbete för att du ska hålla igång träningen och följer upp din konditionsutveckling med till exempel gångtester.

Boka en tid för arbetsterapi hos Hälsa i Kubik

Har du sömnproblem och vill ha hjälp att förbättra din sömn? Boka en tid för arbetsterapi hos oss. Vi på Hälsa i Kubik hjälper dig att hitta rätt strategier och övningar för att få en bättre sömn och ökad livskvalitet.