Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Bostadsanpassning – gör ditt hem tillgängligt och säkert

Har du svårt att klara av vardagen hemma på grund av fysiska hinder? På Hälsa i Kubik erbjuder vi bostadsanpassning för att göra ditt hem mer tillgängligt och säkert.

Vad är bostadsanpassning?

Bostadsanpassning handlar om att anpassa din bostad så att den bättre passar dina behov och förutsättningar. Det kan handla om allt från att installera ramper och ledstänger till att anpassa badrummet eller köket. Målet är att du ska kunna leva så självständigt och tryggt som möjligt i ditt eget hem.

Hur vi på Hälsa i Kubik kan hjälpa dig

  • Individuell bedömning: Våra legitimerade arbetsterapeuter kommer hem till dig och gör en noggrann bedömning av din bostad och dina behov.
  • Personliga anpassningar: Vi hjälper dig att hitta de bästa lösningarna för just din situation, vare sig det handlar om att installera hjälpmedel eller göra större ombyggnationer.
  • Rådgivning och stöd: Vi ger dig råd om vilka anpassningar som kan göras och hjälper dig med ansökan om bostadsanpassningsbidrag.

Fördelar med bostadsanpassning

Att anpassa ditt hem kan göra stor skillnad för din vardag. Det kan hjälpa dig att:

  • Öka självständigheten: Genom att göra hemmet mer tillgängligt kan du klara fler saker själv och känna dig mer självständig.
  • Minska risken för olyckor: Anpassningar som ramper och ledstänger kan minska risken för fall och andra olyckor.
  • Förbättra livskvaliteten: Med rätt anpassningar kan du leva ett bekvämare och tryggare liv i ditt eget hem.

Boka en tid för arbetsterapi hos Hälsa i Kubik

Behöver du hjälp med bostadsanpassning för att göra ditt hem mer tillgängligt och säkert? Boka en tid för arbetsterapi hos oss. Vi på Hälsa i Kubik hjälper dig att hitta de bästa lösningarna för ditt hem och dina behov.