Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

McKenzie-metoden: effektiv behandling för rygg- och nackbesvär

McKenzie-metoden, eller Mekanisk Diagnostik och Terapi (MDT), är en välkänd och effektiv metod för att diagnostisera och behandla smärta i nacke, armar, ben och rygg. Metoden är särskilt känd för sin effektivitet vid ryggbesvär, oavsett om de är akuta, subakuta eller långvariga, och den fungerar även förebyggande.

Hur McKenzie-metoden fungerar

McKenzie-metoden handlar om att analysera vilka typer av rörelser som förvärrar respektive lindrar dina besvär. Vid undersökningen går vi noggrant igenom dina rörelser och hittar de som hjälper och de som stjälper. Rörelserna som lindrar smärtan blir en del av din behandling.

Behandling med McKenzie-metoden hos Hälsa i Kubik

Behandlingen syftar till att ge din kropp de bästa förutsättningarna för att självläka. Här på Hälsa i Kubik fokuserar vi mycket på egenbehandling, där du får insikt och förståelse för vad som krävs för ett lyckat resultat. Vi hjälper dig att skapa ett egenträningsprogram som främst fokuserar på att stärka ryggens stabiliserande muskler, de så kallade core-musklerna.

Fördelar med McKenzie-metoden

  • Självständighet: Du lär dig tekniker och övningar som du kan använda själv för att lindra smärta och förbättra din funktion.
  • Långsiktiga resultat: Genom att förstå och tillämpa rätt rörelser kan du minska smärtan och förebygga framtida besvär.
  • Individanpassad behandling: Behandlingen är anpassad efter dina specifika behov och besvär, vilket ger dig bästa möjliga resultat.

Boka en tid för fysioterapi hos Hälsa i Kubik

Om du har besvär i rygg, nacke, armar eller ben och är intresserad av McKenzie-metoden, boka en tid hos oss för fysioterapi. Vi på Hälsa i Kubik hjälper dig att hitta rätt behandling för dina behov och ger dig verktygen för att själv kunna hantera och förebygga smärta.