Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Fotanalys och behandling av fotbesvär

Har du problem med fötterna som påverkar din vardag? Hos Hälsa i Kubik erbjuder vi en noggrann fotanalys för att hjälpa dig förstå och behandla dina fotbesvär effektivt.

Vad är fotanalys?

En fotanalys hos oss kan innebära olika typer av undersökningar för att få en helhetsbild av dina fotbesvär. Vi kan till exempel göra en gång- eller löpanalys på gångband och/eller en stående analys på en spegellåda. För att få en komplett bild kompletterar vi analysen med styrke- och rörlighetstester.

Hur vi kan hjälpa dig

Efter en noggrann fotanalys kan vi ge dig specifika råd om hur du bäst kan hantera och lindra dina fotbesvär. Här är några saker vi kan hjälpa dig med:

  • Lämpligt skoval: Vi ger dig råd om vilka skor som bäst stödjer dina fötter och hjälper till att minska dina besvär.
  • Effektiva träningsövningar: Vi visar dig övningar som stärker dina fötter och förbättrar din rörlighet.
  • Tejpning: Vi lär dig tejpningstekniker som kan hjälpa till att stödja och stabilisera dina fötter för att minska smärta och obehag.

Fotbesvärslindring med TENS-behandling

Hos Hälsa i Kubik kan du också prova besvärslindring med elektrisk stimulering, även känt som fot-TENS. Denna behandling har flera fördelar:

  • Ökad blodcirkulation: TENS-behandling förbättrar blodflödet i fötterna, vilket kan hjälpa till att läka skador snabbare.
  • Minskad muskelstelhet: Behandlingen hjälper till att göra musklerna mindre stela och mer flexibla.
  • Avslappnande effekt: TENS har en lugnande effekt på behandlingsområdet, vilket kan minska smärta och obehag.
  • Lindring av känselstörningar: TENS kan hjälpa till att lindra känselstörningar i fötterna, vilket ofta är en följd av nervskador.
  • Borttransport av slaggprodukter: Ökad blodcirkulation hjälper till att transportera bort slaggprodukter från musklerna.
  • Motverkar ärrbildning: TENS-behandling kan minska risken för ärrbildning efter skador på muskelvävnad.

Boka tid

Har du fotbesvär och vill ha en professionell bedömning och effektiva råd? Boka tid hos Hälsa i Kubik. Vår erfarna personal är här för att hjälpa dig att förstå och behandla dina besvär, så att du kan återgå till en smärtfri och aktiv vardag. Kontakta oss via vår hemsida eller ring oss direkt för att boka din tid.