Styrketräning – för starkare muskler och bättre vardag

Vill du få starkare muskler och må bättre i vardagen? På Hälsa i Kubik erbjuder vi en mängd olika sätt att styrketräna, anpassade efter dina behov och mål.

Vad vi erbjuder för styrketräning

Styrketräning kan varieras på flera sätt hos oss:

  • Styrketräningsmaskiner: Vi har maskiner för att träna styrka i ben och fotmuskler, vilket är perfekt för dig som behöver mer motstånd än vad kroppsvikten erbjuder.
  • Hydrauliskt bromsade maskiner: Våra dragapparater kan ställas in med så små viktskillnader som 0,5 kg för precisionsstyrketräning.
  • Fria vikter: I vårt gym hittar du hantlar, kettlebells, bulgarian bags, slashpipes och skivstänger med viktskivor.
  • Gummiband: Perfekt för att börja träna upp musklerna kring ett besvärsområde och öka blodcirkulationen.
  • Kroppsviktsövningar och balansredskap: Vi använder kroppen som egen belastning och olika balansredskap för att anpassa träningen efter dig och dina behov.

Varför är styrketräning viktigt?

Styrketräning är avgörande för att vi ska må bra, särskilt eftersom vårt vardagsliv ofta innebär ensidiga rörelsemönster. Vanligtvis använder vi vissa muskler flitigt medan andra muskler får mindre träning, vilket kan skapa obalanser och sidoskillnader i muskelstyrka. Dessa obalanser kan också bero på gamla skador eller ledproblem.

Hur vi på Hälsa i Kubik kan hjälpa dig

  • Individuellt träningsprogram: Våra fysioterapeuter hjälper dig att lägga upp ett individuellt styrketräningsprogram som passar dina mål och behov.
  • Personlig vägledning: Vi ger dig råd och stöd genom hela träningsprocessen för att säkerställa att du tränar rätt och effektivt.
  • Motivation och uppföljning: Vi finns här för att motivera dig och följa upp dina framsteg så att du kan nå dina träningsmål.

Boka en tid för fysioterapi hos Hälsa i Kubik

Vill du börja med styrketräning och behöver professionell hjälp och vägledning? Boka en tid för fysioterapi hos oss. Vi på Hälsa i Kubik hjälper dig att komma igång med styrketräningen och uppnå dina hälsomål.