Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Akupunktur – naturlig smärtlindring

Akupunktur är en behandlingsmetod som har använts inom kinesisk medicin i tusentals år, och nu kan du dra nytta av dess fördelar hos oss på Hälsa i Kubik i Mölndal.

Vad händer vid en akupunkturbehandling?

Ordet akupunktur kommer från de latinska orden ”acus” (nål) och ”pungere” (att sticka). När vi utför akupunktur stimulerar vi nervtrådar som dels blockerar smärtimpulsernas väg till hjärnan och dels frisätter kroppens eget smärtlindrande hormonsystem. Detta leder till minskad muskelspänning och ökad genomblödning i huden och musklerna där nålarna sitter.

Hur går akupunktur till?

Vid en akupunkturbehandling hos Hälsa i Kubik använder vi normalt mellan 6 och 18 nålar som placeras på specifika punkter beroende på var smärtan sitter och vilken typ av smärta det handlar om. Själva sticket känns bara lite, och för att stimulera akupunkturpunkterna roterar vi nålen vid upprepade tillfällen under behandlingen. Under behandlingen kan du uppleva känslor av tyngd, domning, spänning, värme eller en elektrisk stöt. Effekten brukar märkas efter 1-6 behandlingar.

Vem kan få akupunktur?

För att få akupunktur hos oss behöver du vara helt frisk i övrigt. Sedan 1984 får legitimerad sjukvårdspersonal använda akupunktur för att behandla smärta inom sjukvården, och våra terapeuter på Hälsa i Kubik har genomgått den nödvändiga utbildningen för att kunna erbjuda denna behandling.

Varför välja akupunktur hos Hälsa i Kubik?

  • Naturlig smärtlindring: Akupunktur erbjuder ett naturligt sätt att lindra smärta utan medicinering.
  • Erfaren personal: Våra legitimerade terapeuter är utbildade och erfarna inom akupunktur.
  • Individanpassad behandling: Behandlingen anpassas efter dina specifika behov och besvär.

Boka en tid för fysioterapi hos Hälsa i Kubik

Om du bor i Mölndal eller Göteborgsområdet och är nyfiken på akupunktur och vill prova denna naturliga behandlingsmetod för smärtlindring, boka en tid hos oss för fysioterapi. Vi på Hälsa i Kubik hjälper dig att hitta rätt behandling för dina behov och förbättra din livskvalitet.