25 mars, 2020

Corona, gruppträning och gym

Hälsa i Kubik är en del av sjukvården, inom Vårdval Rehab Västra Götaland.
Därför har vi öppet som vanligt tills vi får andra besked från Västra Götalands Regionen. Vi förväntas avlasta övrig sjukvård.  Vi behåller än så länge våra öppettider; måndag-torsdag kl. 8-19, fredag kl. 8-17 och lördag kl. 10-14

Är du patient hos oss och känner dig dålig, avboka din bokade tid senast dagen innan. Använd koden du har fått via din bokningsbekräftelse per mail, maila oss på info@halsaikubik.se eller ring till oss under våra öppettider.

Vi gör uppehåll med vår vattengympa

På grund av Coronaviruset gör vi uppehåll med vår vattengympa och andra grupper där många av deltagarna tillhör riskgrupperna. Du hittar de grupper som fortfarande genomförs på vår bokningssida. Vi har minskat antalet deltagare och spridit ut träningsytan för att minska risken för smittspridning. Träning för barn fortgår som tidigare.

Utomhusträning start onsdag 25/3 kl. 10-11

Vi startar inledningsvis med utomhusträningen två gånger i veckan måndagar och onsdagar kl. 10-11. Från och med fredag 3/4 startar vi även stolsgympa utomhus. Vi håller till vid vår handikappentré på baksidan. Ledaren står på lastkajen så att alla kan se, deltagarna sprider ut sig på gårdsplanen och vi tränar rörelser till musik. Max 20 deltagare så att vi får gott om plats mellan oss. Träningen kommer innebära en blandning mellan styrketräning, balansträning, rörlighetsträning och konditionsträning. 30 minuters träning till musik och därefter promenad där du väljer svårighetsgrad på promenaden; antingen promenad på slätmark i närområdet eller promenad upp på Safjället där det finns ett motionsspår ca 3 km långt men flera utmanande backar.

Gymträning

Vi har öppet i gymmet. Det är gott om plats. Vi har flyttat isär cyklar m.m. I lokalen på tusen kvadratmeter är det sällan mer än fem tränande samtidigt.

§ Om du känner dig frisk – välkommen att träna! Om du känner minsta symtom på sjukdom vänligen stanna hemma.

§ Var extra noggrann med handhygienen.

§ Var extra noggrann med att torka av maskiner, redskap och utrustning när du har använt dem

§ Ta med egen handduk att ligga/sitta på när du tränar

 

Vi på Hälsa i Kubik ser mycket allvarligt på den situation Coronaviruset har skapat. Vi uppmanar våra kunder och patienter att hålla sig uppdaterade genom att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/