5 april, 2021

Vi träffas inne, ute eller på webben!

Cirkelträning med maskiner och stegplattor indivduellt eller i grupp till musik i Hälsa i Kubiks gym i Mölndal

Fler gruppträningspass via videomöte

Videomöte Pilates tisdagar kl. 9.30-10.15

Videomöte Pilates torsdagar kl. 17.15-18.00

Videomöte Gympa, lätt, fredagar kl. 10.00-10.30

Videomöte Gympa, medelnivå, måndagar kl. 17.00-17.30

Vi erbjuder olika typer av besök för att både kunna ge stöd och samtidigt minska risken för smittspridning.

Vi kan träffa dig individuellt på plats  inomhus, samtidigt som vi håller avstånd. Vi har visir på oss när vi är i gymmet. När vi behöver vara nära dig har vi även munskydd på oss.

Vi kan träffas individuellt utomhus för rådgivning, utveckling av träning, utprovning av hjälpmedel med mera.

Hembesök: Vi gör hembesök till dig som behöver hjälp med att prova ut hjälpmedel eller för att få en bostadsanpassning.

Vi kan också träffas digitalt för att utveckla rörelser för besvärslindring, träning eller undersöka dina besvär för att sedan kunna ge råd.

Telefonrådgivning är ett annat sätt att ”träffas” för att du skall få stöd i din hälsoutveckling eller vid plötsligt uppkomna besvär.

När du kommer till oss ber vi dig att komma om du är frisk och att avboka din bokade tid om du inte är frisk. Du använder koden du har fått via din bokningsbekräftelse per mail, maila oss på info@halsaikubik.se eller ring till oss under våra öppettider.

Artrosskola

Artrosskolan är främst digital under vårterminen. En omgång av artrosksolan sker på plats med tre gruppträffar i små grupper på max sex personer och stora avstånd mellan deltagarna. Handledning i träning sker i vårt gym. Du som hellre vill träna med hemövningar får ett individuellt utvecklat hemträningsprogram som följs upp via videomöten.

Kropp & Själ

Patientutbildning med nio tillfällen sker i liten grupp alt videomöte

Utomhusträning i grupp

Vi fortsätter  utomhusträning  under våren: måndagar, onsdagar och fredagar kl. 10-11.

Vi håller till vid vår handikappentré på baksidan. Max 24 deltagare så att vi får gott om plats mellan oss. Träningen varieras med gympa till musik, stationer för att styrka, balans, rörlighet och kondition. Vi använder enklare redskap så som gummisnoddar, stolar, hantlar m.m. 30 minuters träning till musik och därefter promenad där du väljer svårighetsgrad på promenaden; antingen promenad på slätmark i närområdet eller promenad upp på Safjället där det finns ett motionsspår ca 3 km långt men flera utmanande backar.

Mindfullness

Avspänningsträning i liten grupp vänder sig endast till dig som är deltagare i patientutbildningen ”Kropp & Själ”, tillsvidare.

Gymträning

Många har hittat tillbaka till oss och upptäcker hur skönt det är att träna. Vi hjälps åt att hålla avstånd mellan oss och bokar plats i gymmet via webbokning.

Övriga regler i gymmet:

§ Om du känner dig frisk – välkommen att träna! Om du känner minsta symtom på sjukdom vänligen stanna hemma.

§ Var extra noggrann med handhygienen. Tvätta händerna när du kommer och när du går.

§ Välj träningsmaskin så att avstånd till andra tränande möjliggörs. Prata med varandra och samarbeta så kan vi turas om i maskinerna.

§ Var extra noggrann med att torka av maskiner, redskap och utrustning med vår desinficeringsvätska före och efter användning

§ Ta med egen handduk att ligga/sitta på när du tränar

§ Byt gärna om och duscha hemma.

§ Lämna lokalen med hissen i väntrummet så undviker vi trängsel i entrén.

Uppehåll med Mjuka rörelser med ChiBall och vattengympa

På grund av Coronaviruset gör vi uppehåll med vår vattengympa och andra grupper där många av deltagarna tillhör riskgrupperna. Vi planerar tvingas flytta fram starten ytterligare, utifrån att vaccinationerna dröjer, till i september.